model4_n

Tunsoarea Fade Vs Tunsoarea Pompadour

 

Cine a crezut ca barbatii nu au multe optiunii in alegerea tunsorii s-a inselat. Exista o multime de tunsori din care barbati pot alege in aceste zile. Atat de multe incat luarea unei decizii poate fi dificila. Clasicul fade, pompadour-ul modern, tunsorile rebele, alese cu grija, pun in evidenta nu numai personalitatea ci si stilul personal. Tunsoarea potrivita poate face minuni pentru aspectul oricarui barbat.

Stilul fade si pompadur sunt la moda in ultimul timp, si sa fim sinceri au fost mereu de-a lungul timpului. Sunt tunsorii clasice pentru barbati si sunt frecvent solicitate, deoarece ofera un aspect curat si clar, care se potrivesc barbatilor de toate varstele indiferent stilul de viata.

Ce este o tunsoarea fade (tuns pierdut) ?

Popularitatea tunsorii fade se datoreaza versalitati sale, fiind o tunsoare potrivita atat pentru stilul clasic cat si pentru cel modern iar intretinerea este foarte usoara. Avantajul acestei tunsori este ca permite o stilizare foarte usoara a parului. Astfel, il poti fixa cu putin gel sau, dimpotriva, il poti lasa usor ravasit.

Tunsorile fade sunt, de asemenea, tunsori gradiente. Ele incep cu parul lung in partea de sus si coboara la un par scurt pe spate si pe laturi. In zona laterala si spate, parul este pierdut in functie de fizionomie, linia de pierdere poate fi mai sus sau mai jos. Partile laterale si spatele pot fi rase, parul crescand in lungime pe masura ce se apropie de crestet. Partea de sus a parului poate fi mai lunga si modelata in functie de cerinta fiecaruia.

Fades sunt diferite, in primul rand, deoarece parul de la inceputul gradientului este de obicei mult mai scurt decat cel al tunsorii pompadour. Taieturile de estompare trebui sa dea impresia ca parul se estompeaza direct in piele.

fade-studio-id

fade-id-studio

 

 

 

 

 

 

 

Tunsoarea Pompadour

Tunsoare Pompadour nu este un trend nou, ea a aparut prima data in secolul XVIII find apoi reinterpretata in anii `50 si popularizata de catre Elvis, James Dean si Johnny Cash.

Acest stil de tunsoare se caracterizeaza printr-o coafura cu maxi-volum dar poate fi reinterpretata si realizata in functie de stilul fiecaruia. Se potriveste in general tuturor barbatilor  si mai greu la cei dupa 40 de ani. Insa fiecare stie ce ii se potriveste si ce vrea sa poarte, asa ca nu e imposibil.

Tunsoarea Pompadur se realizeaza prin tunderea scurt a parului pe laterale iar parul din partea superioara a capului lasat relativ lung. Stylingul se realizeaza prin coafarea parului inspre spate iar cel din fata fiind usor ridicat. Indicat este folosirea unei pomade de par lucioasa.

pompadour-idstudio

pompadour-id-studio

 

 

 

 

 

 

 

Ambele tunsori sunt foarte versatile si pot fi purtate in aproape orice mediu social sau de munca. Totul depinde de stilul fiecaruia.
Sunt doua tipuri de tunsori care o sa va scoata din tipare. Deci, e timpul pentru o schimbare, nu?