photo-1508168251717-71bffefc5152

Reguli De Aur Ale Unui Par Sanatos – Cat De des Ne Spalam Parul

 

Cat de des ar trebui sa ne spalam parul? Spalarea in fiecare zi este o greseala, indiferent de cat de mult simtim nevoia unui look curat. Parul are uleiuri naturale ce sunt concepute pentru a  asigura si proteja pielea, astfel ca atunci cand utilizam samponul zilnic, acesta indeparteaza aceste uleiuri vitale.
Spalat in fiecare zi, creeaza o supraproductie a uleiurilor naturale si o nevoie mai frecventa de sampon.  In mod ideal, pentru a va pastra sanatatea parului, trebuie sa il spalati doar de doua pana la trei ori pe saptamana, maxim.

Acest lucru este valabil indeosebi pentru parul vopsit, care isi poate pierde  rapid luciul din cauza unei spalarii prea dese. Cumparati un sampon de buna calitate si spalati-l la un interval de cateva zile utilizand produse de styling  pentru a pastra aspectul proaspat.

Alegeti un sampon si un balsam  potrivit pentru tipul de par. Exista produse specifice pentru parul uscat, par vopsit/tratat, par fin si multe altele.

Cand va spalati parul, asigurati-va ca temperatura apei nu este prea fierbinte, deoarece acest lucru va poate arde parul si poate provoca daune. Se recomanda clatirea balsamului cu apa rece pentru a netezi parul si a reduce efectul de electrizare.

V-ati intrebat vreodata de ce frizerul va maseaza scalpul cand efectueaza spalarea parului la salon? Da, este relaxant si va face sa va simtiti bine, dar ajuta si la stimularea circulatiei sangelui de la nivelul scalpului si la „incurajarea” cresterii parului. Vestea buna este ca puteti face asta de fiecare data cand va spalati parul!

Un par mai sanatos este un par mai fumos!