photo-1500917293891-ef795e70e1f6

Ingrijirea Extensiilor

 

 

Cu un nou par apare si o noua rutina

Extensiile de par reprezinta o investitie de care trebuie sa ai grija nu doar pentru a obtine aspectul cel mai bun ci si pentru a pastra imaginea unui par sanatos cat mai mult timp posibil.

Da, va trebui sa aveti grija de extensiile de par.
Un par lung si bogat necesita timp si atentie indiferent daca are extensii sau daca asa este de la mama natura. Daca sunteti in mod normal tipul de persoana care doar se ridica din pat si isi prinde parul intr-o coada, viata voastra se va schimba.  Nu puteti sa aveti extensii ca pe covorul rosu fara sa faceti absolut nimic.

Extensiile de par pot fi „tratate la fel ca propriul par”, dar cu mai multa grija. Puteti utiliza produse asemanatoare cu cele utilizate in mod obisnuit . De exemplu, extensiile de par tind sa devina uscate in timp, deoarece nu absorb uleiurile naturale produse de scalp. Pentru hidratare puteti folosi  sampon hidratant, balsam sau masti de hidratare. Nu uitati sa aplicati tratamentele pe lungimea firului de par. Stati departe de radacina parului.

Cand dormi, cel mai bine este sa iti impletesti parul sau sa il prinzi lejer, o sa fie mai comod si nu riscati sa va trageti singura de par.

Si, retineti ca extensiile vor avea nevoie de o perioada mai lunga de timp pentru a se usca, iar parul sintetic poate fi deteriorat de niveluri ridicate de caldura. Pentru a preveni dezlipirea acestora este indicat sa utilizati foehn-ul, cu aer rece.

Agrafele trebuie folosite cu multa grija, ele pot patrunde in cheratina care lipeste extensia de parul tau.

Periati cat mai des, extensiile se vor incalci daca nu sunt periate regulat. Folositi un pieptan rar si niciodata cand parul este umed.
Intotdeauna periati de la varfuri, nu de la radacini. Atunci cand incepeti sa periati tineti parul cu o mana, astfel incat sa puteti peria partea inferioara , fara a pune prea multa presiune asupra legaturilor. Evitati astfel ruperea sau smulgerea acestora. Acest lucru este valabil pentru toate tipurile de extensii permanente. De asemenea jucati-va cu mainile prin par, ridicandu-l pentru a va asigura ca in jurul legaturilor nu se formeaza noduri.

Recomandat este sa folositi ondulatorul si placa de par impreuna cu produse protectoare. Aceasta este o regula de aur si pentru parul natural. In cazul extensiilor aveti grija sa nu atingeti radacinile, pentru ca riscati sa se desprinda. Caldura incalzeste cheratina, benzile adezive si microringul.

Extensiile nu se inteleg prea bine cu sarea din apa marii si clorul din piscina. Nici soarele puternic nu este un prieten prea bun. Protejati parul cat de mult puteti purtand o palarie cu borduri late. Casca de inot protejeaza parul de efectele nocive ale clorului din apa piscinelor.