Este Timpul Pentru Tuns

photo-1465881420386-d4696bea0463

Este Timpul Pentru Tuns

 

Daca doriti parul sanatos, taierea varfurilor despicate, este esentiala. Nimeni nu este scutit de experienta despicarii si ruperii firului de parului. Uzura obisnuita, expunerea la reziduuri si imbatranirea parului afecteaza negativ  varfurile parului.

Cu cat astepti mai mult intre taieri, cu atat este mai greu sa-ti descurci si sa-ti modelezi parul. De ce? Ei bine, nu este doar pentru ca parul tau este mai lung – ci de vina sunt varfurile despicate. Varfurile despicate sunt progresive, adica odata ce firul de par este „despartit”, va continua sa se extinda. Daca nu le taiati, puteti ajunge sa fiti posesoarea unui par subtire, cu aspect deteriorat si dezordonat.

Taierea varfurilor in mod regulat, va mentine aspectul parului proaspat si il va face mai usor de gestionat. Deci, cat de des ar trebui tuns parul? Depinde de cat de repede creste parul si de starea acestuia. In general, la fiecare 4-6 saptamani ar trebui realizata o programare la salon.

Nu exista niciun dusman mai nemilos si puternic pentru par ca varfurile despicate. Sunt atat de importante incat exista si un termen medical pentru durerea tuturor: Trichoptilosis.

Varfurile despicate nu pot fi reparate. Singura modalitate de a scapa de ele este sa le taiati. Nici o cantitate de masca de par cu ulei de argan nu o sa transforme firul de par despicat intr-unul sanatos. Il poti face sa arate mai sanatos, dar, la sfarsitul zilei, singura modalitate de a scapa de ele este sa le tunzi.

Nici foarfecele obisnuite nu o sa rezolve ceva. Trebuie sa apelati la un profesionist sau sa achizitionati o pereche de foarfece profesionale. Acestea sunt mai ascutite decat foarfecele obisnuite, astfel incat sa obtineti o taietura curata, si nu una rupta, care poate duce aparitia mai rapida a varfurilor despicate.

Unele coafuri, cum ar fi coada de cal si coditele rasta, pot provoca despicarea varfurilor. Limitand cat de mult purtarea acestor coafuri si folosirea unor elastice pentru par mai delicate puteti  preveni deteriorarea fibrei capilare.

Cand varfurile se usuca mai repede decat restul parului e nevoie pentru o programare la salon

Cand observati ca varfurile parului sunt aproape uscate in momentele de dupa dus, sunati pentru o programare. Cuticulele de par deteriorate sunt adesea mai poroase, astfel incat acestea se usuca mai repede.