cum-aflii-tonul-pielii-1024x683

Cum Stabilesti Corect Tonul Pielii

 

Cand vine vorba de alegerea culorii parului, tonul pielii constituie un factor major atunci cand incercati sa alegeti nuanta potrivita pentru dvs. Deoarece parul este chiar langa fata alegerea culorii potrivite poate face ca pielea sa straluceasca si sa te faca sa arati mai tanara. Sau din contra te poate face sa arati mult mai matura imbatranind trasaturile fetei.

Fiintele umane au un pigment numit melanina in corpul lor. Acest pigment este responsabil pentru culoarea parului, a pielii si a ochilor. Melanina determina schimbarea culorii pielii in diferite conditii climatice. Bronzarea pielii nu este altceva decat un rezultat al cresterii productiei de melanina in organism.

Culoarea pielii dvs. este cel mai important factor pe care trebuie sa il luati in considerare inainte de a va vopsii parul. Sa intelegeti culoarea tenului inseamna de fapt sa descoperiti ce ton are pielea dvs, iar asta reprezinta cheia pentru alegerea corecta a culorii parului.

O combinatie gresita a culorii pielii si a parului va poate face sa aratati nefiresc si ciudat. Iar acest articol va va servi drept ghid pentru alegerea culorilor sigure ale parului in functie de culoarea si tonul pielii.

Determinati tonul pielii

Exista trei clasificari pentru tonul pielii: cald, rece si neutru. Daca aveti un ton cald, pielea va inclina spre cu galben,auriu , pamantiu sau piersica. Daca aveti subton rece, pielea va avea o tenta spre roz, rosu sau albastru. Si daca aveti ton neutru, pielea dvs. va avea un amestec de aceste culori.

Verificati daca aveti tonul pielii cald, rece sau neutru prin urmatoarele metode:

Pentru a afla tonul tenului, examinati incheieturile mainilor sau partea superioara a mainilor. Venele se vad albastre sau violete? Acesta este un indicator ca tonul pielii dvs. este rece. Daca sunt mai mult verzui pielea are tonuri calde. Daca nu puteti spune daca acestea sunt albastre sau verzi, este posibil sa aveti un ton neutru al pielii.

Daca inca nu sunteti sigur, incercati acest truc: Puneti cercei de argint sau un colier de argint si priviti in oglinda. Apoi treceti la bijuteriile de aur. Care culoare arata mai bine? Tonurile reci ale pielii arata mai radiant in argint, in timp ce bijuteriile de aur arata mult mai bine pe un ton cald. Daca arata la fel de bine atunci cel mai probabil tonul pielii este neutru.

Daca aveti ochi albastri, gri sau verzi, cu par blond, castaniu sau negru, care are tonuri de platina, aveti cel mai probabil tonul rece. Daca aveti ochii caprui, verzi albastrui sau caprui, iar parul roscat, castaniu sau negru, care are tonuri aurii, aveti cel mai probabil tonuri calde.

Sfat: Daca va vopsiti parul si numele culorii dvs. are cuvantul cenusa sau platina, este o culoare rece. Daca numele are cuvantul „aur” sau „mahon”, este o culoare calda.