alegerea-tipului-de-breton

Cum Sa Obtii Bretonul Perfect!

 

Timpul trece si tendintele reapar.
Mini bretonul, breton drept, breton filat, breton pe o parte, breton lung cu carare pe mijloc  sunt in trend in acest an, iar popularitatea acestora nu pare sa se termine in curand.

Poate ca ti-ai dorit mereu bretonul minunatei Audrey Hepburn sau un breton in stilul Brigitte Bardot. Poate tocmai  ai descoperit un rid pe frunte si perspectiva Botox-ului este prea dureroasa. Poate ca ai purtat mereu breton, dar cauti sa te reinventezi. Sau poate ai aflat ca bretonul este cel mai hot accesoriu al parului in acest sezon – la moda si pe covorul rosu. Indiferent de motivul care te-a adus in acest loc un lucru este sigur -acesta este anul in care vei avea cel mai tare breton.

Exista un Breton potrivit pentru fiecare

Important este sa stii cum sa alegi un breton potrivit fizionomiei tale, care sa iti ascunda defectele si sa iti sublinieze trasaturile fetei intr-un mod favorabil. Atata timp cat stilistul tau tine cont de tipul tau de par si de textura, poti incorpora bretonul in coafura ta, indiferent daca parul este cret sau subtire.

Exista doi factori care trebuie luati in considerare: textura parului si forma fetei.

Bretonul trebuie sa fie in armonie cu forma fetei!

Daca ai fata rotunda, evita bretonul cu carare pe mijloc si  bretonul scurt si drept. Incercati o lungime mai lunga a bretonului, care sa se termine la nivelul sprancenelor , un breton asimetric care sa atinga pometii si prevenind efectul de scurtare a fetei.

O forma a fetei este considerata „patrata” atunci cand  fruntea, pometii si maxilarul au aceeasi latime. In cazul in care fata ta este patrata, evita bretonul scurt, drept, rotund si des. Alege in schimb un breton lung filat asimetric, care sa creeze o forma calda si sa „indulceasca” forma patrata a fetei.

Pentru a fi considerata o fata cu forma de inima (sau triunghiul inversat), fruntea trebuie sa fie larga, pometi inalti si barbia ingusta. Obiectivul este sa va echilibrati barbia, deci optati pentru breton tuns in scari, lungimea minima trebuie sa fie pana la nivelul sprancenelor si maxim pana la colturile ochilor.

Ai forma fetei alungita, un breton lung drept cu forma lata va adauga latime fetei tale. Evita bretonul care se termina la un centimetru mai scurt de sprancene. Pentru a latii optic forma fetei alege bretonul bretonul filat, in scari, asimetric  avand lungimea pana la nivelul pometilor.

Cand trasaturile fetei au o simetrie naturala, pometi conturati, si fruntea lata ai o fata ovala. Avand aceasta forma a fetei te poti bucura de orice tip de breton datorita simetriei echilibrate.

Sa vorbim despre textura parului

Tipul firului de par joaca un rol cheie in stilul bretonului, deci este un factor important in alegerea formei de breton.

Parul drept: Orice stil de breton care se potriveste formei fetei va arata bine pe parul drept. Si aranjarea bretonului este in general destul de simpla.

Daca ai parul ondulat:
Asigura-te ca stilistul tau realizeaza bretonul atunci cand parul este uscat pentru a evita contractia. Astfel vei obtine exact lungimea dorita.
Nu va temeti de mini bretonul – este in tendinta pentru fetele cu parul ondulat! Cheia este sa-l pastrati moale si distantat.

Daca ai parul subtire:
Opteaza pentru bretonul filat, bretonul asimetric lateral.
Nu incercati bretonul cu carare pe mijloc. Parul va arata chiar mai subtire.
Bretonul ideal este cel tuns cu suvite filate, parul va arata mai des, iar daca volumul parului nu permite puteti intotdeauna apela la ruda acestuia, adica bretonul fals.

Daca ai parul mediu:
Considera alegerea unui Breton drept cu forma solida rece foarte dramatic.
Incearca bretonul lung cu carare pe mijloc, gen „cortina” care va incadra fata.
Experimenteaza cu bretonul rotund, in stilul anilor `70.
Nu exclude nici alegerea unui breton scurt – iti va crea un aspect dramatic.