alegerea-culorii-parului-in-functie-de-tonul-pielii-1024x691

Culoarea Parului In Functie De Tonul Pielii

 

 

Cand incercati sa gasiti cea mai buna culoare a parului, ar trebui sa tineti cont de tonul pielii, de teoria culorii si chiar de stiinta. Pentru ca este mai mult despre ce culoare prefera pielea dvs si mai putin despre ce culoare preferati dvs. Nuanta perfecta a parului nu numai ca va completa tonul pielii dvs. ci va va ajuta sa aratati mult mai tinere. Daca o gresiti, va alegeti cu un aspect obosit, nenatural si aratand mult mai in varsta!

Culoarea parului pentru tonurile recii ale pielii

Culoarea parului gresita asociata cu pielea rece poate face pielea sa para prea fragila sau iritata. De aceea, alegerea culorii care sa va puna in evidenta pielea este atat de importanta.

Este recomandat ca persoanele cu tonul pielii rece (ceea ce inseamna ca au subtonuri de culoare roz, sau rosu), sa opteze pentru o culoare a parului care sa ajute la reducerea oricarei rosete a pielii.

Daca aveti culoarea pielii deschisa cu un ton rece, si preferati culorile de par mai deschise, optati pentru nuante de blond cu tenta de cenusa – cu alte cuvinte, culori de par blond care par putin albastru. Aceste nuante de blond vor atenua `raceala`  fara a i se opune.

Nuantele de blond auriu nu sunt optiuni perfecte pentru pentru pielea deschisa cu ton rece, deoarece acestea ar putea sa duca la o nuanta rosie a pielii, creand un aspect mai roz.

Daca vrei sa optezi pentru o nuanta inchisa a parului, negrul taciune merge la fel de bine. Cheia este de a evita nuantele de saten cu reflexii roscate. Un compromis ar fi un balayage realizat prin alegerea unei nuante de saten inchis la radacini combinate cu un blond cenusiu.

In principiu pielea cu un ton rece are deja mult rosu, iar culoarea perfecta pentru un par de foc este mai greu de gasit. Dar nu imposibil! Un exemplu bun il reprezinta persoanele cu tonul rece si parul roscat natural. Culoarea de par potrivita este cea care duce spre naturalete, o nuanta portocalie aurie.

De evitat: nuante de rosu aprins si toate celelalte culori derivate din roscat (aramiu, cupru).

Daca pielea dvs este nici prea inchisa, nici prea deschisa cu o usoara tenta rozalie si care se bronzeaza usor atunci nuantele de blond cenusiu inchis repezinta o modalitate excelenta de a da stralucire parului si a pune in evidenta trasaturile fetei. O culoare cu multa personalitate, bogata cum este burgundy este o alegere moderna si sofisticata care se potriveste atat pielii deschise, de portelan cat si uneia mai bronzate. Nuantele de burgundy profund cu reflexe reci, visiniu sau pruna sunt alegeri perfecte care o sa va faca pielea sa radieze.

Persoanele cu pielea medie cu un ton rece ar trebui sa evite culoare de par roscat cu nuante portocalii, deoarece acestea vor face pielea sa para palida.