12141547_1645792809012373_2485714622972374039_n

Cat de des trebuie sa ne tundem?

 

De regula, parul creste intre un centimetru si un centimetru si jumatate pe luna. Iata si cat de frecvent trebuie sa te tunzi, in functie de lungimea parului tau:

1. Parul lung

Este important sa il tunzi constant pentru a-i mentine un aspect sanatos. Parul lung este un par cu o varsta considerabila, care a crescut timp de cativa ani ca sa ajunga la aceasta lungime. Este de cele mai multe ori fragil, subtiat, predispus la rupere si la aparitia varfurilor despicate. Specialistii spun ca, daca ai parul lung, ar trebui sa tunzi din el un centimetru cam o data la doua luni.

2. Parul mediu

Si la parul mediu se aplica aceeasi regula ca la parul lung, in consecinta trebuie tuns cam o data la doua luni. Dar, daca vrei sa-ti pastrezi coafura intacta, te poti tunde chiar si o data pe luna. Daca ai parul filat, trebuie sa fii atenta la varfuri, deoarece se deterioreaza mai repede decat atunci cand este taiat drept.

3. Parul scurt

Ca sa arate ingrijit si sa ai o coafura impecabila, trebuie sa te tunzi o data pe luna. Daca lasi sa treaca prea mult timp si nu iti reimprospatezi tunsoarea, parul isi va pierde forma. La parul scurt este vizibil imediat faptul ca a crescut, in timp ce la parul mediu sau lung pot trece luni bune pana cand sa remarce cineva ca a crescut. Insa, daca te-ai plictisit de par scurt si vrei sa-l lasi sa creasca, tunde-l o data la doua luni si inarmeaza-te cu multa rabdare.